KP: Pretres u Peći, pokazivao oružje i lažno se predstavljao kao službeno lice

Policija KBC Kosovska Mitrovica
FOTO: KoSSev

Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas pretres u privatnoj kući u Peći tragom navoda o vršenju krivičnih dela – lažno predstavljanje u svojstvu službenog lica, neovlašćeno posedovanje oružja, falsifikovanja dokumenata i novca.

Naime, pretres je izvršen u privatnoj kući u Peći, pod sumnjom da je muškarac koji tu živi — S. Ž. (S. Zh) (1977) posedovao legitimaciju KIA-e i Kosovske policije, te da se građanima predstavljao kao službeno lice i pokazivao oružje.

Prema saznanjima policije, druga osoba rođena 2000. godine a sa istim inicijalima, posedovala je veliku količinu falsifikovanog novca u istoj kući.

Tokom pretresa pronađeno je više predmeta koji će se koristiti kao dokazi, a među kojima su dokumenta, oružje, municija, poručuju iz policije, ali bez navođenja da je i novac pronađen.

Akciju su izvršili policijski istražitelji Regionalne jedinice za ekonomski kriminal i korupciju, zajedno sa policijskom patrolom i jedinicom za brzo reagovanje u Peći.

Slučaj je pokrenut, a ovim osobama se stavlja na teret „falsifikovanje dokumenata“, „neovlašćeno posedovanje i kontrola oružja“, „lažno predstavljanje kao službeno lice“ i „falsifikovanje novca“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.