KP posle jučerašnje akcije u Ranilugu: Privedeno troje, oduzeti oružje i novac

Nakon jučerašnje akcije specijalnih jedinica Kosovske policije u opštini Ranilug, ova policija saopštila je nove detalje. Privedene su tri osobe srpske nacionalnosti, oduzeti su oružje i novac. Dvoje privedenih je pušteno na slobodu, a jedan od osumnjičenih je zadržan u pritvoru. Zadržan je sedamdesetsedmogodišnji Božin Cvetković. 

Za šta se privedeni terete nije navedeno, a policija saopštava da su postupili po nalogu suda, posle informacija i rezultata iz istrage, kada je "otkriveno da osumnjičeni, na nekim lokacijama u Ranilugu, u posedu drže značajne količine raznog oružja i municije".

Kontrolisane su različite lokacije, stambene kuće sa lokalima, kada su tokom inspekcije oduzeti – navode iz KP-a: 1 puška M84 sa mecima kalibra 7.62, 1 mitraljez AK 47 sa mecima istog kalibra, sanduk sa municijom, 1 lovačka puška, 2 vojna noža, 29.170 švajcarskih franaka, 5.000 američkih dolara i 7.7200 evra.

Identitet privedenih policija nije saopštila, a RTS je javio da su privedeni radnik opštine Ranilug Dejan Cvetković (35), Milanka (52) i, kako je javio RTV Puls, sedamdesetsedmogodišnji Božin Cvetković koji je i zadržan u pritvoru.

Pretresi u kućama Cvetkovića i jednom od lokalnih ugostiteljskih objekata trajali su više časova, a sproveli su ih specijalne jedinice KP-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.