KP: Porodično nasilje u Mitrovici, napao suprugu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Kosovska policija privela je muškarca u nedelju uveče u Severnoj Mitrovici zbog nasilja u porodici, saopšteno je u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije.

Kako se navodi u saopštenju, ova osoba je pod dejstvom alkohola fizički napala svoju suprugu, nanevši joj pritom telesne povrede.

Njoj je potom ukazana medicinska pomoć dok je odlukom tužioca slučaj stavljen u redovnu proceduru.

Eminentni stručnjaci širom sveta upozoravaju da je usled pandemije koronavirusa gde se izlasci iz kuće preporučuju samo za nabavku i zadovoljenje osnovnih potreba, moguće povećanje broja slučajeva porodičnog nasilja.

Prema statistici Kosovske policije, u mesecu martu zabeleženo je 169 ovakvih slučajeva, što je za čak 18 više u odnosu na prethodni mesec.

Policija je apelovala na žrtve porodičnog nasilja da prijave ovakve slučajeve.

U prethodna 24 sata na Kosovu je registrovan čak 41 novi slučaj nepostupanja u skladu sa zdravstvenim odredbama tokom epidemije, dok je slučaj pokrenut protiv 64 osoba.

Najviše slučajeva registrovano je u Regionu Prizrena – 19, pa u Prištini -18.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.