Policija kod Prištine i Gnjilana pronašla bunkere i oružje – dve osobe uhapšene, jedna u bekstvu

FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija sprovela je danas akciju u rejonu Prištine i Gnjilana u kojoj su pronađena dva bunkera i više komada vatrenog oružja sa municijom.

Akcija pod nazivom „Baron“, sprovedena je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prištini. Izvršeni su pretresi pet stambenih kuća u regionu Prištine i planinskog doma u selu Makreš u Gnjilanu, navodi se u saopštenju.

U ovim objektima, pronađena su dva bunkera.

Kako su pojasnili iz policije, u pitanju su „tajna mesta, prilagođena na veoma profesionalan način za skrivanje nelegalnih stvari“.

U ova dva bunkera, policija je pronašla automatsko oružje sa jednim šaržerom i 31 metkom, dva pištolja, od toga jedan sa šaržerom i 17 metaka, a drugi sa šaržerom i 7 metaka i lovačku pušku sa jednim šaržerom i 6 patrona.

Pored policije, u ovoj akciji je učestvovala i jedinica za kriminalistiku i forenziku, koja je nakon uviđaja oduzela oružje kao materijalni dokaz.

Policija je uhapsila dve osobe koje su upućene na 48-časovno zadržavanje, dok je treća osoba u bekstvu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.