KP: Pokušaj samoubistva, nasilje u porodici, privođenje zbog razbojništva i hapšenje na Jarinju

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija imala je pune ruke posla prethodnog dana. Dok se u Leposaviću dogodilo nasilje u porodici, a na Jarinju hapšenje povodom slučaja iz 2017. godine, u Mitrovici je Bošnjak pokušao da izvrši samoubistvo, a Srbin je priveden zbog razbojništva.

Napad i nasilje u porodici

U ranim popodnevnim satima juče je Kosovskoj policiji prijavljen slučaj porodičnog nasilja.

Kako je za KoSSev potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, žrtva V. M. (1998) prijavila je policiji da ju je udario deda V. R. (1949).

Kosovska policija potom je privela na razgovor osumnjičenog Srbina koji je imao 0.85 promila alkohola.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je delo klasifikovao kao porodično nasilje.

Osumnjičeni je zadržan do otrežnjenja. Slučaj se dalje istražuje.

Hapšenje na Jarinju

Kosovska policija juče je ujedno na prelazu Jarinje uhapsila dražvljanina Srbije zbog slučaja koji se dogodio još petog juna 2017. u Srbici.

Njemu se stavlja na teret kupovina, posedovanje, neovlašćena prodaja narkotika i nošenje oružja bez dozvole.

Odlukom tužioca, osumnjičenom je nakon saslušanja određeno zadržavanje. Slučaj se dalje istražuje.

Priveden zbog razbojništva i pokušaja razbojništva

Kosovska policija juče je takođe privela osumnjičeno Srbina J. V. (1999) pod osnovanom sumnjom da je u oktobru mesecu izvršio krivično delo razbojništvo i dva pokušaja razbojništva u Severnoj Mitrovici, rekao je za KoSSev Radović.

Slučajevi su se dogodili 14, 16. i 17. oktobra, a na njima su radili stanična i regionalna istražna jedinica.

Nadležni tužilac je J. V. odredio pritvor u trajanju do 48 sati.

Pokušaj samoubistva

Sinoć u 03:32 zabeležen je takođe slučaj neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja oružja, kada je, prema svedočenjima rođaka, bošnjak E. M. (1979) pokušao da izvrši samoubistvo.

Informaciju o slučaju policija je dobila iz mitrovičkog KBC-a, nakon što je E. M. primljen sa povredama od vatrenog oružja. Njemu je ukazana hirurška pomoć.

Prema navodima bliskih rođaka, ovo lice je zbog svađa sa suprugom pokušalo da oduzme sebi život, pucajući u levu stranu grudi, rekao je za KoSSev Radović.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je naložio da se slučaj klasifikuje kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.