Gazeta Express objavila delove obdukcijskog nalaza: Na Ivanovića pucano sa 5 metaka?

oLIVER Ivanović
FOTO: KoSSev

Nakon jučerašnjih delova optužnice koji se odnose na radnje koje se stavljaju na teret nekima od osumnjičenih u umešanost u ubistvo Ivanovića, danas je Gazeta Express objavila nove isečke iz navodne optužnice. U novom tekstu Gazete Express izdvojeni su detalji obdukcijskog nalaza koji je sproveo kosovski Institut za sudsku medicinu.

U delu optužnice koji je danas objavila Gazeta Express, nema novih detalja u odnosu na ono što je već bilo poznato javnosti, osim tvrdnje da je u Ivanovića pucano sa 5 metaka. Do sada je u javnosti bilo ustaljeno uverenje da je na Ivanovića pucano sa šest metaka, što je na dan ubistva potvrdio direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

„Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gornjeg dela grudnog koša“, precizirao je Milan Ivanović, nakon obdukcije koja je trajala oko četiri sata.

Advokati odbrane u slučaju ubistva Ivanovića i dalje nisu primili od suda optužnicu protiv svojih klijenata, ali zato mediji nastavljaju da objavljuju delove navodne optužnice do koje su došli iz neimenovanih izvora. Istovremeno, predmetni tužilac, Sulj Hodža, ne može da potvrdi autentičnost dokumenta koji se u medijima objavljuje kao navodna optužnica jer „nema vremena da prati medije“.

U, kako navode iz Gazete Express, 48 strana dugoj optužnici navodi se da je Ivanović upucan sa 6 metaka u 08:10, 16. januara, u ulici Sutjeska u Severnoj Mitrovici iz vozila marke „Opel Astra“. Smrt Ivanovića konstatovana je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a već u 09:15 vozilo marke „Opel Astra“ za koje se sumnja da je iz njega pucano u Ivanovića, zapaljeno je u ulici Vojvode Putnika.

Dalje se navodi da je kosovski Institut za sudsku medicinu ustanovio da je Ivanović preminuo od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

„Tu se vidi jedna izlazna rana zrna blizu grudnog koša sa desne strane, rana od vatrenog oružja sa izlaznom ranom i zrno ispod desne bradavice grudnog koša, rane od vatrenog oružja (ispod kože je nađeno zrno i tu je bilo hematoma), rana je bila ispod pazuha, evidentirana je jedna rana iz vatrenog oružja (izlazna rana zrna), povreda je bila po sredini tela, ukupno je beživotno telo Olivera Ivanovića imalo 5 ispaljenih metaka, nekoliko od njih su bili prodorni“, navodi se u delu teksta Gazete Express.

Meci u telu žrtve bili su kalibra 9×19 mm.

Gazeta Express je juče najavila da će danas objaviti i svedočenja zaštićenog svedoka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.