KP: Otkriveno i uništeno 64 stabljika kanabis sativa

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija je u jučerašnjoj akciji u selu Žalivode kod Vučitrna otkrila i uništila 64 biljaka za koje se sumnja da su kanabis sativa, i tom prilikom uhapsila jednu osobu osumnjičenu za vršenje krivičnih dela „uzgajanje biljke za proizvodnju hašiša, grma kokaina ili biljki kanabisa” i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, navodi se u policijskom izveštaju.

Nakon dobijenih informacija da se u selu Žalivode kod Vučitrna uzgajaju bilje za koje se pretpostavlja da su kanabis sativa, po nalogu nadležnog tužioca jedinica Kosovske policije za borbu protiv narkotika uz podršku drugih jedinica pri Kosovskoj policiji izvršila je pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog.

Tokom pretresa pronađeno je i zaplenjeno: ručno izrađena lovačka puška bez broja, šest metaka za puške, 58 biljaka dužine 70 cm za koje se sumnja da su kanabis sativa i šest biljaka dužine 1,50 cm za koje se takođe pretpostavlja da su kanabis sativa.

Biljke su fotografisane, identifikovane i potom uništene, dok je osumnjičenom odlukom nadležnog tužioca određen 48-časovni pritvor radi sprovođenja daljeg pravnog postupka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.