KP: Otkriven nalogodavac i napadači na starije lice u Zvečanu; Policajac pokušao da napadne radnicu u Leposaviću

Kosovska policija KP
Foto: KoSSev

Pripadnici Regionalne istražne jedinice Kosovske policije otkrili su juče identitet trojice muškaraca koji su krajem aprila pretukli T.T. (1949) u blizini perionice „Sjaj“ u Zvečanu. Pored toga, iz policije tvrde da su otkrili i nalogodavca ali da podaci o njegovom identitetu još uvek nisu dostupni javnosti. Istovremeno, u Leposaviću je Srpkinja, K. R. (1970), prijavila da je policajac, takođe Srbin, pokušao da je napadne na njenom radnom mestu, potvrdio je za KoSSev potparol kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

U policijskoj stanici u Zvečanu su tokom jučerašnjeg dana privedena trojica Srba T. J. (1993), N. A. (1999) i A. Ć. (1991), osumnjičena da su 25. aprila oko 12 i 15 časova u blizini perionice „Sjaj“ fizički napala četvrtog muškarca, Srbina T. T. (1949), i pri tome mu nanela lakše telesne povrede.

Trojica osumnjičenih su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela, te da su ničim izazvani izvršili napad u cilju sticanja lične imovinske koristi za sebe i druga lica na nezakonit i protivpravan način, objašnjava Radović.

Osim identiteta izvršilaca, pripadnici Regionalne istražne jedinice su utvrdili i identitet nalogodavca, ali podaci o tome, kako tvrdi portparol Kosovske policije za region Sever, za sada nisu dostupni.

Slučaj je rasvetljen u potpunosti, i uz krivičnu prijavu biće prosleđen Osnovnom tužilaštvu u Severnoj Mitrovici na dalje postupanje u redovnom postupku, što znači da osumnjičeni nisu u pritvoru, objašnjava dalje Radović.

Pored toga, Radović je potvrdio da je u Leposaviću juče oko 11:15 časova žena srpske nacionalnosti K. R. (1970), kako kaže, u lošem psihičkom stanju, prijavila da je pripadnik kosovske policije pokušao da je napadne na njenom radnom mestu u piceriji „Mrvica“.

U policijskom izveštaju navodi se da je reč o muškarcu srpske nacionalnosti, međutim Radović navodi da mu identitet ovog lica još uvek nije poznat, kao ni motiv napada.

Usled lošeg psihičkog stanja žrtve, u stanicu policije je došla hitna pomoć koja je odvezla u Dom zdravlja kako bi joj bila pružena medicinska pomoć. Posle ukazane pomoći, policija je uzela izjavu.

Predmet je predat Policijskom inspektoratu Kosova, a nadležni tužilac je upoznat sa slučajem.

Slučaj je okarakterisan kao „napad i pretnja“ i istraga je u toku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.