KP: Novogodišnja noć protekla uglavnom mirno, bilo povreda i štete usled upotrebe pirotehnike i oružja

Ilustracija/Foto: KoSSev

Novogodišnja noć je protekla uglavnom mirno. Međutim, zabeleženi su i pojedini incidenti, ali bez smrtnih ishoda, saopštila je Kosovska policija.

Iz KP poručuju da su u vezi sa novogodišnjim praznicima i dočekom Nove godine izradili i sproveli operativni plan i preduzeli povećane bezbednosne mere.

Ujedno, pojačano je prisustvo na lokacijama gde se očekivala veća koncentracija, tj. prisustvo građana tokom proslave.

U fokusu ovog operativnog naloga bili su i nadzor i kontrola drumskog saobraćaja, upravljanje prelazima, uključujući i aerodrom.

Kosovska policija izvestila je danas u 24-časovnom izveštaju da je upravo na aerodromu u Prištini u večernjim satima registrovala slučaj – napada na službeno lice, kada je, kako navode, muškarac sa Kosova, nezadovoljan zbog toga što mu je odložen let, napao policajca kojem je ukazana medicinska pomoć.

Ova osoba je ispitana, a potom joj je određeno zadržavanje.

Iz policije konstatuju, na osnovu izveštaja koje su dobili iz svih regionalnih policijskih uprava, da je novogodišnja noć protekla uglavnom mirno.

Ipak, u pojedinim regionima zabeleženi su incidenti sa telesnim povredama i materijalnom štetom, a usled upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

Iz Kliničkog centra u Prištini saopštili su za prištinske medije da su tokom novogodišnje noći povređene tri osobe. Od toga tri osobe su primili koje su povređene usled upotrebe vatrenog oružja, odnosno, kako se sumnja, pogodili su ih zalutali meci.

 

Osim toga, iz ovog centra potvrdili su da je više osoba povređeno usled korišćenja pirotehničkih sredstava.

Najteže povrede zadobila je osmogodišnja devojčica kojoj će, kako navode iz bolnice, najverovatnije morati da se izvrši amputacija prstiju, prenosi Gazeta Express.

U izveštaju KP se precizira da nije bilo prijavljenih slučajeva ili incidenata sa smrtnim ishodom, uključujući i saobraćajne nesreće.

Poručuju da je Kosovska policija posvećena održavanju mira, javne bezbednosti i pružanju drugih usluga građanima.

„Želimo da ova Nova godina (2023.) bude godina kontinuirane saradnje i transparentnosti, uživanja slobode i ljudskih prava bez razlike tamo gde građani zemlje žive i deluju bezbedno i bezbrižno“, navodi se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.