KP: Nasilje u porodici u Zvečanu, fizički napad u Štrpcu, uništavanje imovine u Novom Brdu

FOTO: KP

Kosovska policija je u poslednjem 24-časovnom izveštaju zabeležila hapšenja u Novom Brdu – zbog uništavanja imovine i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, a u Štrpcu, zbog fizičkog napada. Slučaj nasilja u porodici registrovan je u Zvečanu, a na krajnjem Severu Kosova neovlašćeni ulazak.

Kosovska policija saopštila je danas da je juče u ranim popodnevnim satima osoba sa Kosova u Novom Brdu uhapšena nakon što je ušla u „zgradu fakulteta“ i aparatom za gašenje požara razbila prozore i lomila stolice, vrata i „sve što je ispred sebe zatekla“.

Uhapšen je na licu mesta, ali je tokom hapšenja pružao otpor, usled čega je jedan policajac zadobio povrede.

Ovoj osobi je određena mera zadržavanja do 48 sati.

Policija je danas saopštila i da je juče u kasnim popodnevnim satima u Štrpcu uhapsila muškarca zbog sumnje da je fizički napao ženu, a kojoj je potom ukazana medicinska pomoć.

Napadaču je takođe određeno 48-časovno zadržavanje.

Policija je danas izvestila i o slučaju nasilja u porodici u Zvečanu.

Žena je juče ujutru prijavila policiji da je sin njenog brata, sa kojim živi u porodičnoj zajednici, vršio fizičko i psihičko nasilje nad njom.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac, a slučaj se istražuje.

U 24-časovnom izveštaju našao se i slučaj neovlašćenog ulaska na Kosovo u selu Bistrica na krajnjem Severu Kosova, kada je policija zaustavila vozilo kojim je upravljao muškarac sa Kosova.

Ova osoba je zadržana, pa potom i puštena.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.