KP: Lažan novac u Gračanici; Ženi oduzet pištolj u Zvečanu

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Falsifikovan novac u Gračanici, kršenje naloga Suda o zaštiti u severnom delu Mitrovice, prelazak ilegalnim putem u Leposaviću, u Zvečanu od žene oduzet pištolj – slučajevi su registrovani u dnevnom izveštaju Kosovske policije.

Prijavljeni slučajevi falsifikovanog novca na Kosovu postaju svakodnevni, i uglavnom se otkrivaju u bankama. Ovog puta u Gračanici.

Tokom jučerašnjeg dana dva slučaja falsifikovanog novca prijavljena su u Gračanici.

Najpre je žena zaposlena u banci prijavila da je tokom brojanja novca, primetiila novčanicu od 50 evra za koju se sumnja da je falsifikovana.

Takođe, istog dana je druga službenica banke prijavila Kosovskoj policiji da je tokom brojanja novca primetila novčanicu od 100 evra za koju sumnja da je falsifikovana.

U oba slučaja istraga je u toku.

U Severnom delu Mitrovice, žena je prijavila u ponedeljak da je muškarac prekršio nalog suda o zaštiti, prema kojem ima zabranu da prilazi njoj i njenoj deci. O slučaju je obavešten tužilac.

U Leposaviću je juče u popodnevnim časovima tokom kontrole u ​​vozilu dvojice muškaraca pronađena određena količina strujnog kabla, a sumnja se da su ilegalnim putem ušli na Kosovo i krijumčarili robu.

Roba je oduzeta i poslata na carinski terminal. Osumnjičeni su nakon saslušanja pušteni, slučaj ide redovnim postupkom.

U Zvečanu je kasno sinoć nakon nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja, kod osumjičene žene pronađen i oduzet pištolj sa dva metka.

Po nalogu tužioca, ona je puštena nakon saslušanja. Slučaj je kvalifikovan kao „posedovanje oružja bez dozvole“ i ide u redovnu proceduru.

Pročitajte još:

KP: Zaplenjen falsifikovan novac u Srbici

Prizren: U paketu iz Turske za Mamušu 375.000 lažnih evra

U bankama ponovo lažne novčanice

Uhapšen zbog 500 lažnih evra

Opet lažni novac, 600 evra i 1650 dolara

Ponovo lažni novac, 150 „evra“ u Đakovici

Menjačnica u Peći: Dva puta zamenili po 2500 lažnih dolara

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.