KP: Kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza

Nedaleko od prelaza Jarinje pripadnici Kosovske policije još od sinoć postavljaju kontejnere. Radovi su i danas u toku, uverili su se novinari KoSSev portala na licu mesta. Kako je potvrđeno za naš portal, kontejneri se postavljaju „s ciljem poboljšanja uslova rada policijskih službenika za nadzor granice“.

U blizini prelaza Jarinje još od sinoć pristižu teretna vozila koja prenose kontejnere i opremu u pratnji policije.

Kontejneri se postavljaju na mestu gde je prethodno bio prelaz, a koji je ranijih godina u dva navrata bio paljen.

Jarinje punkt paljenje
Paljenje nekadašnjeg punkta na Jarinju – 19.2.2008.

Kod novopostavljenih kontejnera ovog popodneva nalazi se veći broj policijskih patrola – sedam automobila i jedan kombi. Primetno je da su radovi u toku.

Kako je potvrđeno u međuvremenu iz Kosovske policije za KoSSev, kontejneri se postavljaju s ciljem poboljšanja infrastrukture, tj. uslova za rad policijskih službenika.

„S obzirom na činjenicu da je policijska stanica za nadzor granice imala samo jednu kancelariju u stanici policije Leposavić, preduzimaju se kontinuirane mere s ciljem poboljšanja infrastrukture uopšte – radi poboljšanja uslova za rad policijskih službenika za nadzor granice, kako bi svoje dužnosti i odgovornosti izvršavali što efikasnije“, rečeno je u odgovoru.

Međutim, ostalo je bez odgovora pitanje „Da li ova akcija ime veze sa uvođenjem najavljene mere reciprociteta prema Srbiji, koja se ujedno odnosi i na srpske tablice?“

A da su novi kontejneri postavljeni upravo s ciljem ojačavanja infrastrukture kako bi već od sutra krenulo sa „skidanjem registarskih tablica iz centralne Srbije“ i zamenu istih privremenim kosovskim tablicama za sve koji ulaze na Kosovo, saopštili su danas iz Kancelarije za KiM. Slična dešavanja najavila je potom i Partija kosovskih Srba.

Prištinske vlasti već danima najavljuju uvođenje reciprociteta prema Srbiji kada su registarske tablice u pitanju, a da li će, i kada do toga doći, ni danas nismo uspeli da saznamo iz kosovske vlade jer se nisu javljali na naše pozive.

Više o tome u posebnoj vesti:

Petković: Priština planira da od sutra izdaje probne tablice za automobile sa srpskim registracijamaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.