KP: Incident kod sela Banje, vozač nije hteo da stane, službenik bio „prinuđen“ da puca

Kosovska policija tuča Mitrovica bb
FOTO: KoSSev

Kosovska policija izvestila je večeras da se u selu Banje dogodio incident kada je vozač automobila odbio da posluša naredbe policajaca i zaustavi se, te je kako navode, ugrozio živote policijskih službenika, od kojih je jedan bio „prinuđen da puca“. 

Kosovska policija saopštila je večeras da je oko 19.20 časova, dok su njihovi policijski službenici bili na kontrolnom punktu u selu Banje na, kako navode – ilegalnom putu, tamo pristiglo vozilo marke Audi.

Policijski službenici na punktu su signalizirali vozaču da se zaustavi radi rutinske kontrole.

„Međutim, čim je vozač primetio policajce koji su mu dali znak da stane, povećao je brzinu kako bi pobegao, direktno ugrožavajući živote policijskih službenika“, saopštili su iz Kosovske policije.

Takođe navode da je jedan od policijskih službenika bio „prinuđen“ da upotrebi vatreno oružje, a kako bi „izbegao direktnu opasnost po život i druge policijske službenike“.

Iz policije preciziraju da se ovo vozilo brzo udaljilo sa lica mesta, takođe naglašavaju – ilegalnim putevima, kao i da preduzimaju operativne i istražne radnje na identifikaciji i hapšenju osumnjičenih.

Policijski službenici su potom zaustavili još dva vozila koja su stigla na tu lokaciju, a za koja se, kako tvrde, sumnja da su povezana sa prethodnim vozilom.

U njima je bilo pet osoba koje su upućene u policijsku stanicu radi ispitivanja i daljeg postupanja.

Iz policije poručuju da su posvećeni sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u sprečavanju krivičnih dela „preduzimajući rigorozne mere prema svakom pojedincu ili kriminalnoj grupi koja prekrši red, bezbednost ili ugrožava živote policijskih službenika koji rade danonoćno da garantuju bezbednost naših građana na celoj teritoriji Republike Kosovo“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.