KP: Četiri slučaja u jednom danu kod Bistrice – dva „ilegalna prelaska“ i dva krijumčarenja robe

zaplena Sever
FOTO: KoSSev

Kosovska policija reagovala je juče u četiri navrata na krajnjem Severu Kosova u selu Bistrica. Registrovali su dva slučaja ilegalnog prelaska i takođe u dva navrata sprečili krijumčarenje robe. Osoba koje se dovode u vezu sa ovim slučajevima su srpske nacionalnosti, osim jedne – Albanca koji je prevozio drva za ogrev, navode iz KP.

Policija je prvo zaustavila sivo vozilo srpskih registarskih oznaka u kojem su se nalazila dva Srbina sa inicijalima N. S. i B. R.

Sumnja se da su ove osobe altenativnim putevima ušle na teritoriju Kosova.

U drugom, gotovo identičnom slučaju, kako navode iz KP, zaustavljeno je vozilo plave boje, u kojem su se, takođe, nalazila dva muškarca srpske nacionalnosti sa inicijalima B. R. i S. J.

I za njih se sumnja da su „ilegalno“ ušli na teritoriju Kosova.

Policijski službenici su potom zaustavili i žuto vozilo sa srpskim registarskim oznakama, kojim je upravljao muškarac sa inicijalima D.M, takođe Srbin.

Njemu se, međutim, na teret stavlja krijumačarenje robe.

U četvrtom slučaju zaustavljen je traktor sa prikolicom kojim je upravljao muškarac albanske nacionalnosti.

Nakon provere, ustanovljeno je da je on prevozio 3,9 kubika drva, za koja policija sumnja da su krijumčarena i uneta „nezakonito“.

Slučajevi su pokrenuti i vode se u redovnom postupku, naglašavaju iz KP.

Kosovska policija je sinoć na Fejsbuku, a danas u sklopu 24-časovnog policijskog izveštaja, takođe izveštavala o ilegalnim ulascima i krijumčarenju robe, koji su takođe registrovani na krajnjem Severu Kosovu, odnosno blizini sela Bistrica.

O tome čitajte u posebnoj vesti:

KP: Dva slučaja krijumčarenja robe na krajnjem Severu KosovaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.