KP apeluje na opreznost u saobraćaju i upozorava na pojačane kontrole

Dronovi policija
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uputila je sinoć apel svim učesnicima u saobraćaju da budu dodatno oprezni, da poštuju pravila i znakove saobraćaja i da se prilagode putnim i atmosferskim uslovima, radi veće bezbednosti u saobraćaju.

Pored apela, iz KP upozoravaju na pojačane mere Jedinice za kontrolu puteva, a u sklopu operativnih planova „Bezbednost saobraćaja na putevima“, „Pojačanje mera bezbednosti saobraćaja na putevima“ i „Pojačana kontrola javnog prevoza putnika“.

Ujedno su naveli da je samo u maju mesecu izrečena ukupno 4.291 novčana kazna za različite saobraćajne prekršaje.

„Od toga je u okviru operativnog plana Pojačana kontrola javnog prevoza putnika izrečeno 137 kazni za vozila javnog putničkog saobraćaja, od čega 29 kazni za pravna lica“, precizirali su iz KP.

Dodaju i da će se kaznene mere i nastaviti, za sve učesnike u saobraćaju, a naročito za vozače.

Apel policije na dodatnu opreznost u saobraćaju, stigao je nekoliko sati nakon što se na relaciji puta K.Mitrovica-Zvečan, juče dogodila saobraćajna nesreća između autobusa i putničkog vozila. U nesreći su dve osobe zadobile telesne povrede.

Više o tome u:

Zvečan: Sudarili se autobus i automobil, ima povređenih, put blokiranPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.