KP apeluje na oprez u saobraćaju i upotrebi pirotehnike za vreme novogodišnjih praznika

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Kosovska policija poručuje da je izradila i ujedno sprovodi operativni plan za kraj godine i novogodišnje praznike, te je, kako se navodi u saopštenju KP, primarni cilj policije da operativnim delovanjem obezbedi održavanje javnog reda i mira na celom Kosovu.

„Apelujemo na sve građane da budu oprezni tokom proslave, da slave srcem, a ne oružjem, da budu posebno oprezni u upotrebi pirotehničkih sredstava gde je potreban nadzor od strane odraslih, kao i da budu posebno oprezni u saobraćaju na putevima i ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola“, poručila je Kosovska policija.

U saopštenju poručuju da će se „ozbiljno odnositi“ prema svakom pozivu građana i ujedno reagovati u slučajevima u kojima je prisustvo policije neophodno u rešavanju slučajeva koji se, kako su naveli, mogu dogoditi tokom novogodišnjih praznika i nakon njih.

„Svrha izrade ovog plana je da se postigne pojačano patroliranje, veće prisustvo policije na terenu, uključujući trgove na kojima se očekuje veći broj građana, kao i prisustvo policije na ulicama radi obezbeđivanja bezbednosti saobraćaja“, poručuju iz KP.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.