KP 24 sata: Porodično nasilje, ucene, pljačke – žrtve žene

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Nekoliko slučajeva nasilja, pljački i ucena prema ženama u više gradova na Kosovu registrovano je za poslednja 24 sata.

Dvojica muškaraca su uhapšena pod sumnjom da su ucenjivali ženu potraživanjem sume od 25000 evra da ne objave fotografije i intimne video snimke na društvene mreže. Policija je konfiskovala dokaze u vezi sa ovim slučajem.

U Kosovu Polju, žena je prijavila da ju je napao suprug. Ona je medicinski zbrinuta, a suprug nije priveden, već postupak ide redovnom procedurom.

U Uroševcu je takođe devojka prijavila fizički napad svog momka, dok je još jednu ženu po prijavi u Južnoj Mitrovici povredio suprug, koji je u međuvremenu pritvoren, fizički je napao, nanevši joj lakše telesne povrede. U susednom Vučitrnu još jedna žena prijavila je napad, ali uz navode da su je napali muškarac i žena.

Upravnica bolnice u Prištini prijavila je da su dve neidentifikovane osobe došle u njen stan i predstavili se kao policajci. Kako je ona navela, hteli su da pretresu njenu tašnu, u kojoj se nalazila veća količina novca, koju su oni potom uzeli. Nije navedeno koliko je novca ukradeno.

I u Leposaviću je žena M.K. (1938) prijavila krađu 3000 dinara iz njenog novčanika, za šta je osumnjičen maloletnik D.B. (2004).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.