Kozarev uručio donaciju domaćinstvu Milana Kovačevića

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev predao je jutros dve krave i pet ovaca Milanu Kovačeviću iz sela Banje, kod Srbice, na KiM, i poručio da je namera predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića da Srbi "ostanu, opstanu i razvijaju" se na svojoj zemlјi.

"Velika je želјa i iskrena namera predsednika Vučića i direktora Đurića da Srbi na KiM budu svoji na svome, da žive na svojoj zemlјi, da ostanu, opstanu i razvijaju se kao pravi domaćini," poručio je Kozarev prilikom posete domaćinstvu Kovačevića.

On je dodao da mu je čast što je "u najkraćem mogućem roku" od kada je Kovačević upoznao Vučića i Đurića sa svojim problemima, prilikom razgovora sa građanima u Laplјem Selu 20. januara, mogao da mu preda dve krave i pet ovaca, koje su donirali lјudi u saradnji sa Kancelarijom za KiM.

Kozarev je ukazao da treba pomoći koliko god je moguće Srbima na Kosovu da uspešno privređuju i da budu još bolјi i uspešniji.

"Naše je da im pomognemo koliko god možemo, a moći ćemo više nego ikada pre," naglasio je Kozarev.

On je izrazio veliko zadovolјstvo što "jedan mlad čovek", koji je pre dve godine želeo da bude "gazda i domaćin" – to i postaje.

Kozarev je rekao da je Milan Kovačević samo simboličan primer, a da tim putem treba da krene još "mnogo Milana i mnogo drugih imena i prezimena naših sunarodnika na KiM", da "uz našu svestranu pomoć" nastave da se razvijaju, žive normalan život, i grade uspešnu budućnost na KiM.

Kovačević (23) rekao je da mu je Vučić u Laplјem Selu obećao da će mu pomoći "u svako doba".

On je zahvalio svima koji mu pomažu da ostane na svom ognjištu u selu Banje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.