Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Deo konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije mogo bi da podrazumeva i amnestiju za ratne zločine počinjenih tokom rata na Kosovu 1998-1999 godine, za šta postoji spremnost pregovarača u Prištini i Beogradu. Kako navode, amnestija bi važila za obe strane uključene u ratu na Kosovu, dok bi kao rezultat toga moglo biti i rasformiranje Specijalnog suda za ratne zločine bivših visokih oficira Oslobodilačke vojske Kosova.

Neka se ipak uzdrže pregovarači a neka zločinci odgovaraju. Pogotovu zato što su pregovarači u slučaju Kosova istovremeno mogući i zločinci pa je red da, jedni drugima, sami sebi sude. Znam da je neverovatno ali bi bilo lepo da se desi.

Poseta pape Franje Srbiji bila bi od državng i nacionalnog interesa zbog čega je važno da se o tome postigne saglasnost u našoj zemlji, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ukazao da je uloga Vatikana od neprocenjive važnosti u borbi Srbije za Kosovo i Metohiju.

Da li iko svestan i normalan, a da pri tome nije pokvaren, može zaista da pomisli da je Vatikan, sa kojim god Papom na čelu, nešto što će biti za pravdu i istinu bez zadnjih namera. Inače su religije glupost i samo korist za propagatore, predstavnike i promotere istih. To oni znaju. I ja. Vera je nešto drugo.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u dvodnevnoj poseti Bugarskoj, 6. i 7. jula 2018. godine, gde će u Sofiji učestvovati na Sedmom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

A predsednik? Šta mu je bilo? Je l’ dobro? Da nije nešto, ne daj Bože? Šta radimo kada on ne ode na neki skup? Da li znamo šta ćemo kada jednom njega ne bude bilo? Da li onda Briselski sporazum više ne važi? Da li mi uopšte postojimo posle njega? Ili je to to?

Beč kritikuje migracionu politiku Evropske unije i zalaže se za sistem u kojem „nijedan zahtev za azil neće biti podnet na evropskom tlu“, navodi francuski list „Mond“, pozivajući se na austrijski dokument u koji je imao uvid. Reč je o dokumentu za koji nije planirano da bude objavljen.

To je po prilici sistem da se migranti podave, blokiraju, smeste u logore, blokiraju žicom, ostave po poljanama zemalja u predpristupnim pregovorima… Koliko ja to razumem to je fašizam i nešto slično je jednom već bilo. I isti zagovornici.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.