Kosovsko Pomoravlje: Magistrale prohodne, u selima meštani sami čiste sneg

Sneg koji je skoro dva dana padao u Kosovskom Pomoravlju u pojedinim mestima je dostigao visinu i preko pola metra, javlja RTV Puls iz ovog kraja. Putevi prvog prioriteta u gradskim sredinama su prohodni. Međutim, prohodnost u seoskim sredinama je otežana.

U Kosovskom Pomoravlju palo je između 30 i 70 centimetara snega. Najviše snežnog pokrivača ima u brdsko-planinskim mestima i tamo je situacija najteža.

U Šilovu gde su smeštene dve srednje i osnovna škola, kao i druge značajnije institucije, put u subotu nije bio očišćen.

Snežno jutro u ruralnim sredinama usporilo je kretanje ljudi jer su lokalne ulice bile zavejane. U većini seoskih mesta trotoari su puni snega pa je kretanje pešaka otežano.

Građani sami čiste sneg

Građani u selima sami čiste prilaze kako bi izašli iz kuća. U Donjoj Budrigi glavna ulica je očišćena. Meštani sami čiste svoje ulice i trotoare koji su bili zavejani zbog snega koji je neprestano padao.

Regionalni i glavni putevi u gnjilanskom regionu su očišćeni. Putari su bacili so i rizlu, putevi su prohodni, ali je saobraćaj u subotu bio otežan.

U samom centru Gnjilana komunalna služba očistila je trotoare. Bačeni su so i pesak, ali je i kretanje pešaka ipak bilo otežano, pa se preporučuje pažljivije kretanje.

Sneg obradovao najmlađe

Snegu su se najviše obradovali najmlađi. Oni sneg koriste za sankanje i grudvanje. Po tradiciji, svake zime mališani u Šilovu se sankaju na glavnoj ulici koja je pogodna jer je na malom uzvišenju.

Kosovska policija savetuje vozačima da brzinu prilagode uslovima na putu. Bez zimske opreme i dovoljne količne goriva u automobilima ne polazite na put.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.