Kosovsko ministarstvo infrastrukture obavestilo o stanju na putevima usled poplava

Kosovsko ministarstvo za infrastrukturu objavilo je jutros informacije o stanju na putevima nakon obimnih padavina zbog kojih su tokom vikenda, a posebno danas, poplavljena brojna sela i gradovi širom Kosova.

Kako se navodi u saopštenju koje prenosi Koha, na putu Priština-Peć, N9, kod „Kraljeve krune (Kroni i Mbretit)“ put je bio blokiran zbog vode. Nakon intervencije javne kompanije za održavanje puteva on je odblokiran, ali je policija i dalje na terenu.

U regionu Gnjilana 2, put R 124 u smeru Kamenica-Strezovac je blokiran usled oštećenja na mostu koji je izazvala bujica.

Na izlazu sa autoputa R7 (Ibrahim Rugova), u Mazgitu, koji je povezan sa nacionalnim putem N2, došlo je do pucanja puta. Taj deo puta obeležen je vertikalnom signalizacijom, a iz kompanije za održavanje puteva se staraju da olakšaju saobraćaj.

Kosovsko ministarstvo infrastrukture javlja i da je u delu Gnjilane 1 stanje na putevima dobro. Usled kiše je došlo do erozije i na putu su se mogle naći kamenice, ali su one sada uklonjene sa svih putnih pravaca. Postoje poteškoće u cirkulaciji vozila, ali uz dodatnu pažnju putevi su prohodni.

„Na delu Uroševac 1, na putu Brezovica – Šar Planina, postoje dve prepreke zbog kojih su intervenisale ekipe za održavanje puteva. Usled postavljanja cevi za izgradnju hidroelektrane duž ovog puta, došlo je do sužavanja puta.

Isto tako oštećena su i stajališta, odnosno parkinzi, te su automobili parkirani na samom putu čime je otežan pristup radnicima kompanije za održavanje puteva, saopštilo je ministarstvo.

Na delu puta Gnjilane 2 usled kiše su se pojavila klizišta. Najviše je pogođen deo putnog pravca Gornja Šipašnica – Desivojce, ali se i tu intervenisalo.

„U regionu Peć 1 bilo je snežnih padavina, kao i ledene kiše. Uklanjanje snega i rasipanje soli vrše se kontinuirano. Svi putevi su prohodni. Zbog kiše i topljenja snega na putu N2 Priština-QMI, u blizini kružnog toka u QMI dolazi do nakupljanja vode“, stoji u saopštenju te je ovaj deo zatvoren za saobraćaj.

Prepreke na putu nastale usled klizišta uklonjene su na putevima: Veternik-Labljane, Štimlje-Crnoljeva, Priština-Mutivode i Komoran-Crnoljeva.

„Na putu Uroševac-Gnjilane, tačnije u Sojevu, usled kiše je došlo do poplave, ali kompanija za održavanje puteva i Kosovska policija usmeravaju vozače na alternativne puteve“, stoji u saopštenju.

Zatvoren je i put Priština-Uroševac, a vozila se preusmeravaju na autoput kroz Lipljan.

Kosovsko ministarstvo za infrastrukturu poziva sve građane da budu pažljivi i prilagode se vremenskim uslovima.

Povezani članci:

Posle noćašnjih padavina poplave širom centralnog Kosova, na Severu pod vodom GrabovacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.