Kosovski Vrhovni sud odbio žalbu Srpske liste u vezi sa glasanjem sa kosovskim dokumentima

Foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Kosovski Vrhovni sud potvrdio je danas odluku Centralne izborne komisije da se 6. oktobra, na vanrednim parlamentarnim izborima, može glasati samo sa kosovskim dokumentima. Odluka je definitivna, rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka (Valdete Daka), posle žrebanja za redosled partija i koalicija na izbornom listiću. 

„U stvari to nije glasanje, to je identifikacija. Na dan glasanja, identifikacija će se vršiti samo sa kosovskim važećim dokumentima“, rekla je Daka nakon izvlačenja redosleda partija i koalicija za kosovske vanredne parlamentarne izbore.

Ona je takođe istakla da Srpska lista trenutno nema svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji, jer je Stevan Veselinović, posle odluke da se na predstojećim izborima glasači ne mogu identifikovati sa ličnim dokumentima Republike Srbije, napustio CIK.

„Ne. Srpska lista nema svog predstavnika trenutno. Gospodin Veselinović je samovoljno napustio Centralnu izbornu komisiju. Mi smo danas dobili odluku Vrhovnog suda kojom je potvrđena naša odluka. Dakle, mislim da gospodin Veselinović nema zašto da odbija da bude član CIK-a“, naglasila je predsednica CIK-a.

S druge strane član Srpske liste i bivši poslanik u Skupštini Kosova, Zoran Mojsilović, kaže da zvaničnu odluku Vrhovnog suda, njegova partija nije dobila.

„Upravo sam od vas dobio tu informaciju. Mi do sada nismo zvanično dobili na imejl nikakvo obaveštenje od Vrhovnog suda na žalbu koju smo podneli, vezano za glasanje i identifikaciju glasača sa ličnim kartama Republike Srbije. Sačekaćemo da vidimo šta piše u toj odluci Vrhovnog suda“, rekao je Mojsilović.

Gračanica online

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.