Kosovski specijalni tužilac podneo ostavku zbog pretnji

Kosovski specijalni tužilac Eljez Bljakaj podneo je ostavku na tu funkciju zbog pretnji, potvrdio je za medije tužilac Kosova Aleksander Ljumezi.

Sumnja se da je Bljakaj bio izložen pretnjama tokom istrage o imamu kosovske džamije Šefćetiju Krasnićiju i u poslednje vreme tokom istrage oko manipulacija sa listama veterana bivše „Oslobodilačke vojske Kosova“, piše portal gazetaexpress.com.

Ljumezi je izjavio da je Bljakaju pružana zaštita u slučajevima u kojima je prijavljivao pretnje.

Prema navodima portala insajderi.com, tokom istrage u slučaju imama Šefćeta Krasnićija prećeno je Bljakajevoj deci zbog čega su ih obezbeđivali pripadnici policije, dok on za sebe nije tražio zaštitu.

„Tužilac (Bljakaj) je bio na godišnjem odmoru kada je obavestio glavnog specijalnog tužioca da više nije tužilac, bez da je dao neko objašnjenje za razlog podnošenja ostavke“, rekao je Ljumezi za insajderi.com.

Kao specijalni tužilac Bljakaj je radio na slučaju manipulacije sa listama veterana „OVK“, kao i na nekoliko slučajeva koji su bili povezani sa terorizmom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.