Kosovski MUP raspisao konkurs za prijem 200 administrativnih službenika u opštinama na Severu

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Kosova Kosovo
FOTO: MUP Kosova/Facebook

Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče javni konkurs za zapošljavanje 200 administrativnih službenika u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Traži se 100 administrativnih i pomoćnih službenika u Centrima za opremu dokumentima i centrima za registraciju vozila i isto toliko za rad u Agenciji za upravljenje vanrednim situacijama za opštine na Severu Kosova.

Iz kosovskog MUP-a navode da zapošljavaju radnike na period od godinu dana koji bi radili puno radno vreme – 40 sati nedeljno, a da će im plata biti 423,85 evra (bruto).

Iz ministarstva su ujedno izneli opis dužnosti budućih radnika.

Administrativni i pomoćni službenici u Centrima za opremu dokumentima i Centrima za registraciju vozila vršiće obradu zahteva za isprave, lične karte, pasoše i vozačke dozvole, obradu zahteva za registraciju vozila, obavljanje drugih poslova i izveštavanje rukovodioca centra.

Nadležnosti novih službenika u Agenciji za upravljenje vanrednim situacijama za opštine na Severu Kosova biće vođenje evidencije aktivnosti reagovanja u vanrednim situacijama, dosijea, izveštaja, službenih dokumenata, prikupljanje, organizacija i odabir primljenih informacija i unos istih u dnevni izveštaj o vanrednoj situaciji za svoju oblast odgovornosti. Nadležnosti takođe obuhvataju praćenje opšte situacije, posebne aktivnosti, učešće u pripremi vatrogasnih sredstava i opreme, briga o ličnoj i zajedničkoj opremi….

Uslovi za prijem su za oba konkursa isti.

Potrebno je da kandidat poseduje kosovska dokumenta, punu sposobnost delovanja, zdravstvenu sposobnost, da poznaje jedan od službenih jezika (srpski ili albanski), kao i da nije pravnosnažnom presudom osuđivan za umišljajno izvršenje krivičnog dela.

Od kandidata se traži i da imaju završenu srednju školu, rad na kompjuterima u programima Word, Excel, Power Point.

U sklopu potrebnih opštih zahteva traži se i „osnovno znanja prema relevantnoj oblasti obrazovanja“, poznavanje standardnih administrativnih/tehničkih procedura u određenoj oblasti i sposobnost rada u okviru definisanih planova i procedura.

Konkurs je otvoren osam kalendarskih dana od dana objavljivanja, odnosno do 28. decembra.

Ministarstvo navodi da se obrasci za prijavu mogu dobiti na recepciji Ministarstva unutrašnjih poslova ili da se preuzmu sa sajta ovog ministarstva.

Druge detalje o prijavi za konkurs, odnosno predaji iste, možete pronaći ovde.

Podsetimo, početkom novembra Srbi sa Severa napustili su većinu kosovskih institucija, uključujući vladu, skupštinu, skupštine opština na Severu, policiju i pravosuđe.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.