Kosovski MUP: Isporuka materijala za pasoše očekuje se krajem januara

pasoš kosovo
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se krajem januara očekuje početak isporuke materijala za izradu pasoša, vozačkih dozvola i ličnih karata.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova vas obaveštava da se krajem januara očekuje početak isporuke materijala. Ovom prilikom MUP izražava žaljenje zbog nastale situacije i traži razumevanje od svih građana republike Kosovo, dok se ovo pitanje ne reši“, navodi se u odgovoru kosovskog MUP-a Ekonomia Online-u.

Već nekoliko meseci građani Kosova ne mogu da nabave dokumenta iz kosovskog MUP-a i javne uprave zbog nedostatka materijala.

Kosovskom MUP-u je poslednji put materijal isporučen u junu prošle godine, a nakon ove isporuke, pasoši su redovno izdavani do početka septembra.

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je sklopilo ugovor vredan četiri miliona evra sa jednom nemačkom kompanijom za nabavku ovog materijala.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.