Kosovski MSP odbacio izjavu Dačića da je Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova; jučerašnje izdanje)

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova odbacilo je izjavu ministra spoljnih poslova Srbije, Ivice Dačića, da je država Gvineja Bisao navodno povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Srpski diplomata rekao je danas da ga je premijer Gvineje Bisao obavestio da će njegova zemlja povući priznanje Kosova kao nezavisne države, dok su srpski mediji objavili papir koji je, po njima, MSP Gvineje Bisao poslalo MSP-u Srbije.

I Ministarstvo spoljnih poslova Kosova izdalo je saopštenje u utorak uveče, u kojem potvrđuje duh dobrih odnosa između Kosova i Gvineje i upućuje na jedinu zvaničnu komunikaciju između dve zemlje, odnosno verbalnu notu o priznanju od ove države, od 11. januara 2011. godine.

Povezan članak

Dačić: Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011.

Iz MSP-a navode da je "na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima ove zemlje u načelu usaglašeno uspostavljanje diplomatskih odnosa između dve zemlje, kako bi se ojačali i dalje proširili odnosi između dve države i dva naroda".

Republika Gvineja Bisao je takođe glasala za članstvo Kosova u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, navedeno je u saopštenju MSP-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.