Kosovski mediji zamenili identitet: Ja i dr Marko Jakšić, osim imena i Mitrovice, delimo još i otpor prema Briselskom sporazumu

Više kosovskih medija sinoć je javilo da je "srpski nacionalista iz Severne Mitrovice", "dr kriminala u Mitrovici" – Marko Jakšić, obelodanio da je Srbija "veoma dobro platila Samoopredeljenju", i "pohvalio" uništavanje vladinih vozila na Kosovu, ali uz istovremeno citiranje tvita – cinične i šaljive sadržine – kako tvrdi njegov stvarni autor – mladi pravnik iz Kosovske Mitrovice i poznati tviteraš sa KiM-a, Marko Jakšić. Ovaj Mitrovčanin, istog imena kao i lekar i poznati vođa sa Severa, Marko Jakšić, preko našeg portala uputio je demantije na identitet autora tvita koji je objavljen u kosovskim medijima, ali i snažnu kritiku usled, kako kaže, poziva na linč ovih medija. Politički lider Marko Jakšić, s druge strane, nema svoj tviter nalog, i poznato je da on ne koristi društvene mreže za komunikaciju sa javnošću.

Na pitanje jednog kosovskog Albanca koliko novca je uzeto od srpske države kako bi se platilo pokretu "Samoopredeljenje" za sinoćno nasilje na ulicama Prištine, Jakšić odgovorio da je Samoopredeljenje plaćeno iz Srbije i to "veoma dobro", javljeno je sinoć u Prištini. Mediji dodaju da je dr Jakšić u prethodnoj poruci "pohvalio" sekretara Samoopredeljenja Dardana Molićaja, kao i uništavanje vladinih vozila na Kosovu.

Ovo su bili naslovi večerašnjih vesti o tvitu koji je pogrešno pripisan dr Marku Jakšiću:

Bota Sot: "Severni Srbi podržavaju Samoopredeljenje"

Lajmi.net, Zeri: "Srpski nacionalista iz Severne Mitrovice – Srbija je platila Samoopredeljenje

 

"Ekstremni nacionalista Srba iz severnog dela Mitrovice", "dr kriminala u Mitrovici" – Marko Jakšić, poznat kao jedan od snažnih protivnika sporazuma postignutih u Briselu između Republike Kosovo i Srbije, objavio je tvit 'On je Dardan Molićaj! On je Dardan Molićaj! Jer on voli vladine džipove. Srećan'," ovako je više kosovskih medija prenelo izvornu vest portala Bota.sot, koja je izazvala salvu negativnih komentara na račun "doktora Jakšića", uz snimak poruke sa Tvitera, na kojoj se, međutim, pored imena – Marko Jakšić, nalazi fotografija mladića vedrog lika, umesto poznatog i često zabrinutog lica starijeg doktora i nekada najčuvenijeg političkog vođe Srba sa Severa, kako se očekuje čitajući vesti na prištinskim portalima.

Radi se zaista o Marku Jakšiću, Mitrovčaninu, ali mladom pravniku i poznatom tviterašu sa KiM-a. Osim imena i mesta stanovanja, sa Jakšićem 'seniorom' bi ga mogao povezati i otpor prema Briselskom sporazumu, kao i "ona zdrava količina nacionalizma", u polušaljivom tonu Jakšić 'junior' govori za naš portal, ali "sa ozbiljnom namerom" – da demantuje ono što su kosovski mediji objavili sinoć, ali i podigne glas protiv svojevrsnog "poziva na linč" objavljivanjem netačne vesti.

"Fasciniran sam neprofesionalnošću, amaterizmom i idiotizmom kosovskih medija koji su moj ciničan tvit sa sve smajlijima, a čija je svrha bila upravo da ukažu na humor poruke, iskoristili da me nazovu 'doktorom kriminala na Severu'. Ne želim da osporim svoje antipatije prema dijalogu u Briselu, niti mislim da je biti nacionalista nešto loše, ali ne mogu da prihvatim poziv na otvoreni linč koji su pogrešnom i zlonamernom interpretacijom pokrenuli pomenuti mediji. Ovo sve pokazuje u kakvom se položaju nalaze svi Srbi na Kosovu i da sloboda mišljenja ovde ne postoji, pa makar to bilo reči o podrugljivom pogledu na današnja dešavanja u Prištini," naveo je Jakšić u izjavi za naš portal.

Pogledajte snimak izvorne objave i prepiske sa tviter naloga Marka Jakšića:

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.