Kosovski mediji: Vučić u Tirani Kosovo smatra zemljom

Više kosovskih medija prenelo je danas da srpski premijer, "Aleksandar Vučić u Tirani Kosovo smatra državom", pozivajući se na Vučićevu objavu sa Twitter naloga "Tražićemo podršku Evropske unije za naše zajedničke projekte koji će povezati naše zemlje", uz fotografiju premijera iz regiona, a među kojima je i kosovski premijer Isa Mustafa. Kosovski mediji, međutim, ističu i da je verovatno u pitanju "gaf", a ne "radikalna promena Srbije" prema Kosovu, podsećajući da je srpski premijer juče rekao da će Srbija nastaviti da tretira Kosovo kao njen sastavni deo. Kosovski mediji sa velikom pažnjom prate posetu srpskog premijera Albaniji, te se tako među vestima može naći i fotografija gde se srpski i kosovski premijer rukuju, dok istovremeno podsećaju da srpski Premijer nije napustio konferenciju, uprkos najavama da će to učiniti ukoliko Mustafa bude i prisustvovao. 

"Iako su na konferenciji u Tirani šefovi vlada predstavljeni bez državnih simbola, ili po takozvanom Gimnih formatu, jer Srbija ne priznaje Kosovo, njen premijer Vučić na svom Twitter nalogu postavio je objavu gde on Kosovo smatra državom," navodi Ttribuna. 

"Tražićemo podršku Evropske unije za naše zajedničke projekte koji će povezati naše zemlje," uz ovo Vučić je objavio fotografiju premijera u regionu, uključujući i premijera Kosova, Isu Mustafu. Juče je u Tirani Vučić rekao da će Srbija nastaviti da tretira Kosovo kao njen sastavni deo. Imenovanje Kosova kao zemlje verovatno je gaf, a ne radikalna promena Srbije prema Kosovu," dodaje ovaj kosovski portal. 


Na Twitter profilu srpskog premijera se i dalje nalazi objava u vezi sa kojom izveštavaju kosovski mediji. Takođe, istu objavu na engleskom, srpski premijer je objavio i na srpskom jeziku, ali bez zajedničke fotografije premijera. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.