Kosovski lokalni izbori: Određen redosled stranaka na glasačkom listiću

U sedištu Centralne izborne komisije u Prištini danas je održano žrebanje političkih subjekata za redosled na glasačkom listiću za predstojeće kosovske lokalne izbore, zakazane za 22. oktobar. CIK je danas i zvanično potvrdio političke subjekte koji će učestvovati na izborima – njih 91. 

Najveća politička stranka kosovskih Srba, Srpska lista, nastupa pod brojem 29. Pod brojem 57 nastupa GI "SDP" Olivera Ivanovića, a GI "Za naš Zvečan" Dragiše Milovića biće pod brojem 81. Progresivno-demokratska stranka Nenada Rašića nastupa pod brojem 8, a Samostalna liberalna stranka Sloboda Petrovića pod brojem 96. Partija kosovskih Srba predvođena Draganom Jablanovićem nastupiće pod brojem 62.

Razmatra se desertifikacija 86 političkih subjekata

U međuvremenu, Koha javlja da CIK razmatra preporuke za desertifikaciju 86 kandidata, po preporuci kosovskih sudova. Takođe, CIK je potvrdio desertifikaciju pet kandidata iz različitih političkih stanaka.

Od vodećih albanskih partija – Demokratska partija Kosova nastupa pod brojem 94, Alijansa za budućnost Kosova pod brojem 50, a Inicijativa za Kosovo 31. Demokratska liga Kosova na izbore izlazi pod brojem 47, a Samoopredeljenje pod brojem 10. 

Na lokalnim kosovskim izborima učestvuje 91 politički subjekt – od toga jedna koalicija, 35 političkih partija, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata za predsednike ili za skupštine u različitim opštinama.

Pod kojim brojevima će nastupiti ostali politički subjekti, pogledajte OVDE, a ko su kandidati koji su podneli zahteve za povlačenje kandidatura pročitajte OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.