Kosovski fudbalski klubovi ipak neće igrati na evropskim takmičenjima

Zbog lošeg stanja fudbalskih terena i finansijskih uslova klubova, kosovski fudbalski šampion, "Feronikl" i pobednik kosovskog kupa FK "Priština" neće učestvovati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, preneli su kosovski mediji. Vest je potvrdio i direktor Feronikla, Arton Beriša.

"Da, to je istina. UEFA je danas potvrdila da nisu ispunjeni uslovi za učestvovanje u evropskim takmičenjima. Prema UEFA, nisu ispunjena oba kriterijuma koja su potrebna – finansijski i infrastruktura. U stvari, imali smo vrlo malo vremena da se pripremimo za ovo, ali nadam se da se sledeće godine neće dogoditi nešto slično. Istu stvar su rekli i iz UEFA-e," rekao je Beriša.

Iako su sredinom maja mediji preneli da je UEFA odlučila da će kosovski klubovi učestvovati u prvom kolu kvalifikacija za evropska takmičenja, UEFA je tada saopštila da će kosovski klubovi učestvovati u kvalifikacijama samo ukoliko do 31. maja ispune UEFA-ine kriterijume za licenciranje klubova. O kvalifikacijama, ali i načinu uključivanja kosovskog nacionalnog tima u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018., UEFA i FIFA odlučivali su nakon što je Kosovo početkom maja postalo član Evropske fudbalske unije, a zatim, deset dana kasnije, 13. maja, 210. član svetske kuće fudbala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.