Kosovske bezbednosne snage trasirale i proširile put Pasjane-Parteš

Nešto više od kilometar puta između većinski srpskih mesta – opštine Parteš i Pasjana trasirano je u julu, a sam postojeći put proširen je za pet metara. Izgradnju puta izveli su pripadnici "Bataljona Brigade Kosovskih bezbednosnih snaga za operativnu podršku", u periodu između trećeg i 12. ovog meseca, uz podršku srpske zajednice, potvrdio je KBS. 

"Na zahtev zajednice sela Pasjane i rukovodstva opštine Parteš, a nakon procene Odeljenja za civilnu saradnju i uz podršku Ministarstva kosovskih bezbednosnih snaga, sproveden je humanitarni projekat na proširenju i trasiranju puta u selo Pasjane, opština Parteš, u dužini od više od hiljadu metara i širine 5 metara," navodi se u saopštenju KBS.

Nov put će omogućiti stanovnicima sela da se, objašnjava dalje KBS, slobodno kreću do Parteša pošto nova opština nema sredstva da obezbedi realizaciju svih projekata a stanovnicima je potrebna pomoć, takođe dodaje KBS.

Ovaj i drugi projekti koje su Kosovske bezbednosne snage realizovale je plod "dobre saradnje koje Kosovske bezbednosne snage imaju sa svim opštinama Republike Kosovo". Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.