Kosovska vlada: Restrikcije kretanja i obustava nastave ostaju na snazi

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Mere o obustavi nastavnog procesa i restrikcija kretanja koje je kosovska vlada prethodno donela u okviru vanrednog stanja u javnom zdravstvu i borbe protiv širenja koronavirusa, ostaju na snazi do 6. aprila.

Najnovije odluke kosovska vlada, sada u ostavci, donela je na svom 18. sastanku, a obuhvata odluke koje su donete 11, odnosno 13, 14, 15 i 23. marta. Odluke o restrikciji kretanja i obustavi nastave su u međuvremenu i dopunjene.

Tako ostaje na snazi odluka za zabranu kretanja građana i privatnih vozila od 17:00 do 06:00 sati.

Nastava je u javnim i privatnim obrazovnim institucijama obustavljena, uz to i dalje sa preporukom da se jedan roditelj oslobodi sa posla.

Takođe, do 06. aprila, je zabranjen ulazak i izlazak građana u opštinama Klina i Mališevo.

Ministar zdravlja će, najkasnije do 3. aprila 2020. godine, razmotriti gore navedene odluke u konsultaciji sa kosovskim institutom za javno zdravlje, stručnjacima i drugim resornim ministarstvima, a potom dati preporuke vladi o daljem ostanku mera na snazi, potrebi da se dopune, ili ukinu.

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.