Kosovska vlada pomaže Globalnu koaliciju protiv ISIS-a

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, Vlada Kosova finansijski je podržala Globalnu koaliciju protiv ISIS-a. Memorandum su juče potpisali ministar finansija Kosova, Bedri Hamza, i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, Greg Delavi, u ime Vlade SAD-a. 

"Ovaj memorandum, osim što sprovodi odluku Vlade Republike Kosovo od 20. oktobra 2017., svedoči i o našim odličnim odnosima i bliskoj saradnji u strateškim i zajedničkim interesima," navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.  

"Kosovo se, potpisivanjem ovog Memoranduma, i finansijski pridružuje podršci Globalne koalicije protiv Islamske države i biće spremno da odgovara i na druge načine saradnje, počevši od humanitarne pomoći, eksperata za pročišćavanje terena od rizičnih sredstava," dodaje se.

Ministar finansija Kosova je, navodi se, "izrazio zadovoljstvo što je Kosovo stiglo do faze razvoja kada je spremno za pružanje finansijske podrške Globalnoj koaliciji protiv ISIS-a".

"Sa ovim Kosovo se svrstalo na stranu prijateljskih država koje su pomogle i pomažu Kosovu," dodao je, ističe se, takođe. 

Delavi je, sa druge strane, kazao da je "zadovoljan što je Kosovo ponovo potvrdilo posvećenost Globalnoj koaliciji protiv Islamske države i dodao da je saradnja ključna za borbu protiv ekstremizma".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.