Kosovska vlada danas o ZSO

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Na današnjoj sednici Vlade razmatraće se Asocijacija opština sa srpskom većinom.

Kljan Kosova je obezbedio je dokument sa tačkama dnevnog reda ove sednice, gde se navodi da je druga tačka „Informacije o predlogu za rad mehanizma Asocijacije sa većinski srpskim opštinama na Kosovu“.

Tokom protekle nedelje, predsednik Hašim Tači zajedno sa premijerom Ramušem Haradinajem, reaktivirao je Upravljački tim, koji će izraditi Nacrt statuta za Asocijaciju srpskih opština.

Izrada Statuta biće transparentan i sveobuhvatan proces, koji će se sastojati od tri radna mehanizma – Upravljačkog tima, Odbora za sprovođenje i Nacionalne konsultativne grupe – koja će garantovati uključivanje svih političkih partija, civilnog društva i drugih mehanizama relevantnih za društvo.

Očekuje se da u ovaj proces budu uključeni međunarodni mehanizmi koji su pomogli Kosovu u svim fazama i to će biti važan korak za Kosovo na putu ka evroatlantskim integracijama.

Konačni nacrt statuta, na kraju procesa sa direktivom, biće upućen Ustavnom sudu kako bi se osiguralo da je u potpunosti u skladu sa Ustavom, prenosi Kljan Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.