Kosovska skupština danas o povratku Albanaca na Sever i „1600 albanskih civila koje je otela Srbija“

Skupština Kosova
Foto: KoSSev

Parlamentarna debata o problemima sa kojima se suočavaju Albanci u procesu povratka u Severnu Mitrovicu i druge opštine na Severu i „sudbina 1.600 albanskih civila koje je otela Srbija“, dve su od 12 tačaka dnevnog reda današnje plenarne sednice kosovske Skupštine.

Pored procesa povratka razgovaraće se i o tome sa kojim preprekama se suočavaju Albanci pri pokušajima da renoviraju kuće spaljene tokom rata, stoji u najavi sednice.

Uz ovu, na dnevnom redu od 12 tačaka su i još dve debate – debata o „trajnim nastojanjima Srbije da sakrije istinu o sudbinama preko 1.600 albanskih civila koje je otela ova zemlja tokom genocidnog rata na Kosovu, a koji se i dalje smatraju nestalim“, ali i debata o borbi protiv raka dojke.

Kosovski poslanici razmatraće danas i Zakon o pravima na imovinu stranih državljana, godišnji izveštaj revizora ali i predlog izmene Nacionalnog programa za implementaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2020-2024.

Sednica je zakazana za 10 časova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.