Kosovska poreska uprava u ZP-u: Sprovedena akcija pretresa, izdavani fiktivni računi u iznosu od preko 4.000.000 evra

12:20 – Kosovska poreska uprava: Sproveli smo akciju pretresa, izdavani fiktivni računi vrednosti preko 4.000.000 evra

Zbog izdavanja fiktivnih računa Poreska uprava Kosova sprovela je akciju pretresa u Zubinom Potoku na četiri lokacije. Vrednost ovih računa prelazi 4.000.000. evra – upravo je saopšteno iz kosovske poreske uprave. 

"Prema prvim informacijama sa terena, pronađeni su dokazi da su određene osobe i entiteti bili uključeni u ilegalne aktivnosti – izdavanje fiktivnih računa. Tokom ove akcije oduzeti su materijalni dokazi, kao što su: USB i druga dokumentacija koja pokazuje utaju poreza, a vrednost izdatih fiktivnih računa navodno je preko 4 miliona evra," stoji u saopštenju iz ove poreske uprave, koje prenose prištinski mediji. ​

Portal Kosovapress je u međuvremenu, uz vest o pretresima u Zubinom Potoku, objavio i fotografiju na kojoj se vide pripadnici Kosovske policije pred objektom na kojem je natpis "Dunav osiguranje", ne navodeći, međutim, u vesti da li je objekat ovog osiguranja i pretresen.  

Dodaje se da je akciju sproveo Odsek za poreske istrage i obaveštajne poslove, uz ovlašćenje tužioca, ali nema informacija o kojim se lokacijama, licima i "entitetima" radi, kao ni o tome da li ima privedenih.  

09:51 – Zubin Potok: U pratnji interventne jedinice uručeni pozivi za finansijsku inspekciju 

Četiri poziva za finansijsku inspekciju uručena su jutros u Zubinom Potoku. Pozivi su uručeni uz asistenciju interventne jedinice Regiona Mitrovica Sever i ne radi se o policijskoj akciji, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za Region Sever. Prethodno je u našu redakciju stiglo više obaveštenja građana iz ove opštine sa spekulacijama da se radi o akciji hapšenja i tome da policijske jedinice navodno nisu sa Severa.  

"Radi se o asistenciji interventne jedinice Regiona Mitrovica Sever. Uručivani su pozivi za finansijsku inspekciju i nije u pitanju nikakva policijska akcija. Dakle, uručivani su pozivi na četiri lokacije u isto vreme," kazao je u izjavi za KoSSev zamenik komandira KP-a za region Sever, Besim Hoti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.