Kosovska policija zaustavila Đurića: Prekršio protokol posete

23:10RTV KIM: Marku Đuriću "dozvoljen boravak"

U međuvremenu, nešto posle 23 časa, ista radio-televizija iz Gračanice javila je da je nakon polučasovne rasprave između predstavnika Kosovske policije, zamenika premijera Kosova, Branimira Stojanovića i gradonačelnika Gračanice, Vladete Kostića, direktoru Kancelarije za KiM, Marku Đuriću, „dozvoljen boravak“ na Kosovu i večeras.

Prenoseći atmosferu sa ulica Gračanice, oni navode da su okupljeni meštani skandirali „Srbija, Srbija“. Marko Đurić je potom izašao iz svog automobila i pozdravio okupljene meštane. U međuvremenu su stigli i beogradski oficir za vezu sa Prištinom, Dejan Pavićević i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev.

Prema izveštaju iz Gračanice očekuje se i konferencija za štampu Đurića.

23:02 – Đurić prekršio protokol posete, policija će ga otpratiti do Merdara

Policija Kosova zaustavila je večeras kod spomenika Milošu Obiliću u Gračanici vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Kako RTV Kim saznaje, razlog za zaustavljanje je taj da je Đurić prekršio protokol posete Kosovu. Ovu informaciju su za RTV Kim-u potvrdili u policiji. Đurića će iz Gračanice do administrativnog prelaza Merdare otpratiti policija iz Kosova Polja, navodi RTV Kim, pozivajući se na neimenovani izvor. I iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su za RTV Kim rekli da je policija zaustavila Đurića jer je navodno prekršio protokol kojim je bilo predviđeno da Kosovo napusti danas tokom pre podneva. Međutim, Đurićevi saradnici tvrde da je istim protokolom predviđeno da Đurić boravi na Kosovu do sutra ujutru.

Marko Đurić je boravio danas u Gračanici gde je prisustvovao obeležavanju „Dana opštine Gračanica“. Međutim, izvor iz policije je za RTV Kim naveo da se Đurić navodno nije pridržavao predviđenog dnevnog reda tokom ove posete.

U zaustavljanju automobila u kojem se nalazio Đurić nije učestvovala jedinica policije iz Gračanice, već samo saobraćajna policija iz Kosova Polja.

U Gračanici su se večeras okupili meštani, a tu su i gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić i zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović. Đurić se nalazi u svom automobilu.

Očekuje se da pristigne jedinica policije koja će direktora Kancelarije za KiM otpratiti do Merdara.

Prema informacijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju tokom današnjeg dana, predviđeno je da direktor Kancelarije za KiM sutra psoeti Kraljevo i Rašku.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.