Kosovska policija najavila sankcionisanje onih koji izazvaju požare

FOTO: Požari/ Kosovska policija
Ilustracija/FOTO: Požari/Kosovska policija

Kosovska policija izvestila je danas o nekoliko požara koji su izbili u prethodnim danima na Kosovu. Najavili su preduzimanje mera sankcionisanja svih koji namerno ili nepažnjom izazivaju požare i na taj način ugrožavaju imovinu i živote građana.

Pre pet dana Kosovskoj policiji prijavljen je požar u selu Deič kod Kline koji je zahvatio površinu od 10 hektara i tako se proširio i do sela Drenovac. Požar je ugašen dva dana kasnije, u ponedeljak, saopšteno je iz Kosovske policije.

Istog dana u večernjim satima požar je zahvatio 2 hektara niskog rastinja i trave kod Malog Zvečana, koji je ubrzo i ugašen. Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu u izjavi za KoSSev je istog dana kazao da stoji pretpostavka da je uzrok požara ljudski faktor.

Dan kasnije, u utorak, prijavljen je i požar u opštini Istok usled kog je izgorela veća količina stočne hrane.

Kosovska policija najavila je da će nastaviti sa kažnjavanjem pojedinaca koji na bilo koji način, namerno ili nepažnjom, ugrožavaju imovinu i živote građana.

Ujedno, iz policije apeluju na sve građane koji posećuju planinske predele pećkog regiona da budu oprezni u aktivnostima koje mogu izazvati požar, a naročito u letnjem periodu kada se usled visokih temperatura brzo šire.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.