Kosovska policija: ISIS naređuje terorističke napade

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Kosovska policija ima informacije da su osobe bliske albanskom lideru ISIS-a Lavdrimu Muhadzeriju naredile da se u Prištini i Skoplju izvrše teroristički napadi.
 
U mestima gde postoje najveći rizici podignute su policijske bezbednosne mere, preneli su elektronski mediji. 
 
Podsećaju da ove pretnje dolaze samo nekoliko dana nakon što su džihadisti sa Balkana, uključujući i Albance koji ratuju u Siriji najavljivali preko video snimka napade koji će obuhavtiti Kosovo, Makedoniju, Albaniju, Srbiju i Crnu Goru. 
 
Portal "lajmi.net" objavio je komunikaciju između odgovornih bezbedonosnih lica na Kosovu u kojoj se policiji Kosova nalaže da preduzme sve neophodne mere kako bi se odgovorilo tim pretnjama. 
 
Kako objavljuje taj portal, iz komunikacije je vidljivo da jedna osoba albanske nacionalnosti iz Makedonije (ime poznato policiji, a i portalu "lajmi. net") koja se trenutno nalazi u konfliktnoj zoni u Siriji i Iraku veoma bliska sa Lavdrim Muhadzerijem kontaktira pojedine pouzdane moguće pojedince za napade tokom juna na Kosovu i Makedoniji. 
 
Ta osoba, bliska ISIS-u je, kako se navodi, insistirala da tokom teroristickih napada u Prištini i Skoplju treba naneti što više posledica ljudima bez obzira na religiju i što veću materjalnu štetu. 
 
Iako se Priština i Skoplje pominju kao dva velika centra u regionu, osobe bliske ISIS-u istakle su da napade ne treba ograniciti samo u ta dva grada, prenose prištinski portali.
 
Policija je, kako se navodi, upoznata sa predviđenim ciljevima napada dzihadista, a radi se o značajnim lokacijima za funkcionisanje zivota građana. 
 
Kosovska policija je od bezbednosnih službi dala upustva o podizanju bezbodnosnih mera na pojedinim lokacijama gde su najveći rizici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.