Kosovska opozicija suzavcem prekinula rad Skupštine (VIDEO)

Sednica Skupštine Kosova koja je nekoliko puta prekidana zbog opstrukcije opozicije ponovo je prekinuta zbog velike količine dima u sali.

Kako prenose prištinski mediji, skupštinska sala je prepuna dima, nepoznatog porekla, a navodno za to su odgovorni poslanici opozicije.

Predsednik poslaničke grupe DLK premijera Ise Mustafe Ismet Bećiri rekao je da su opozicioni poslanici bacili suzavac i istakao da to nije demokratija.

“Suzavac i meci, to su nekada srpska vojska i policija koristili protiv Albanaca“, rekao je Bećiri.

Sednica kosovskog parlamenta odložena je ranije nakon što su poslanici opozicije izašli ispred stola predsedavajućeg i tako sprečili početak rada.


Povezani članci:

Veselji-Zafir: Nema borbe zvižducima pištaljke (VIDEO)

Slike sa albanskim motivima u kosovskoj skupštini; opozicija ponovo blokirala sednicu

Oni su pokušaj obraćanja predsednika parlamenta Kadrija Veseljija novinarima sprečili glasnim zviždanjem u pištaljke.

To je bio treći pokušaj da bude održana sednica parlamenta na kojoj premijer Kosova Isa Mustafa treba da predstavi sporazume koje su Beograd i Priština postigli u Briselu.

Pre početka sednice poslanici opozicionog Samoopredeljenja i Alijanse za budućnost Kosova skinuli su pokrivač sa umetničkih slika u holu Skupštine Kosova, na kojima se nalaze motivi iz albanske istorije, koji su bili pokriveni više od deset godina.

U tome su učestvovali i lideri Alijanse Ramuš Haradinaj i Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj. Te slike su pokrivene prilikom rekonstrukcije kosovske skupštine na insistiranje srpskih poslanika i UNMIK-a.

B92

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.