Kosovska Mitrovica: Zapaljeno vozilo

Vozilo beogradskih registarskih oznaka zapaljeno je noćas u Kosovskoj Mitrovici. Slučaj je za KoSSev potvrđen iz Kosovske policije za region Sever. 

"U ulici Džona Kenedija, u 00.50, zapaljeno je vozilo marke Škoda, registarskih oznaka BG" – naveli su iz ovog policijskog regiona, ne navodeći više detalja o samom slučaju. 

Kosovapress javlja da je vlasnik vozila integrisani radnik pritvornog centra u Severnoj Mitrovici, te da je ovo drugi put da je istoj osobi zapaljeno vozilo. 

Na Severu je tokom vikenda zabeleženo više incidenata. Dva policajca srpske nacionalnosti su se potukla u kafani u kasnim noćnim satima, dok je na ugostiteljski objekat "Simonida" bačena eksplozivna naprava. 

Krajem marta zapaljen je automobil čiji je vlasnik pripadnik Kosovske policije, a tada su oštećena još dva vozila. 

Slučajevi paljenja automobila nakon ovog u Severnoj Mitrovici dogodili su se krajem novembra 2017., kada je zapaljen Audi poznatom mitrovičkom ugostitelju goranske nacionalnosti, odnosno 16. januara 2018, neposredno nakon atentata na Olivera Ivanovića, kada je zapaljen auto u vezi sa samim atentatom. Pretpostavlja se da su ubice koristile vozilo nakon ubistva, a potom ga i zapalile.

Pogledajte statistiku paljenja automobila u protekle četiri godine na Severu OVDE.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.