Kosovska Mitrovica: Požar u samačkom bloku ugašen, vatrogasci i dalje na terenu

09:15 – Požar ugašen, slučaj zaveden kao podmetanje požara

Požar u zgradi mitrovičkog samačkog bloka ugašen je u ranim jutarnjim časovima. Na terenu su i dalje tri vatrogasna vozila, zbog dima koji je još uvek vidljiv. Tužilac je naložio da se slučaj zavede kao podmetanje požara, sve dok se drugačije ne ustanovi istragom – najnoviji su detalji u vezi sa noćašnjim požarom koji je izbio u ovoj zgradi, potvrdio je za KoSSev zamenik direktora Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

Gašenje požara trajalo je više časova, a požar, koji se u jednom trenutku, u delu objekta – proširio sa krova i na poslednji sprat, gasile su vatrogasne jedinice, kako je i sam Hoti potvrdio – iz Mitrovice, ali i Leposavića, Zvečana i Vučitrna.

Dim se još uvek, međutim, širi sa zgarišta, a kako je zgrada stara i nebezbedna, vatrogasni inspektor ne može odmah da počne sa istragom u samom objektu.

Slučaj je upravo zato, po odluci tužioca, otvoren kao podmetanje požara.

"Slučaj se tako vodi sve dok se istragom ne ustanovi drugačije, a ono što je najvažnije jeste da, prema našim informacijama – nema povređenih," dodaje Hoti.

Nedelja 30. jul 2017, 01:00 – Vatrogasci i dalje gase požar

Vatrogasci i dalje gase požar u samačkom bloku, koji se, u jednom delu zgrade, sa krova proširio na poslednji sprat objekta. U gašenju učestvuje više vatrogasnih vozila jedinica iz više opština.

Gašenje požara posmatraju i stanari zgrade koja gori. Kako su preneli novinarki KoSSeva na terenu, ne znaju gde će prespavati noćas.

 

Subota, 29. jul 2017, 23:49 Vatrogasci gase požar iz podignute korpe

Krov koji je i dalje u plamenu, vatrogoasci gase iz najmanje tri creva i jedne podignute korpe. Požar se gasi i iz pravca Pritvornog centra.

Ponavljamo informaciju sa početka ove vesti – kako je KoSSevu potvrdio zamenik Komandira Kosovske policije za Sever Besim Hoti, svi stanari Samačkog bloka u ulici Filipa Višnjića u kojem je i izbio požar večeras oko 22 časa – evakuisani su.

23:18 – Gori krov

U ovim trenucima, gori čitav krov, uverila se novinarka KoSSeva koja je na licu mesta. Parkirana su dva vozila vatrogasne službe i ambulantno vozilo u ulici ispred Samačkog bloka. Vatrogasci gase požar. Tu su i pripadnici Kosovske policije.

Okupljena je i veća grupa stanara okolnih zgrada, kao i građana. Oni posmatraju prizor  tik do žute trake koja je razvučena kako bi se prostor obezbedio.

 

22:40 – Požar u samačkom bloku 

Oko 22 časa izbio je požar u takozvanom samačkom bloku u Severnoj Mitrovici, koji se nalazi u ulici Filipa Višnjića, u neposrednoj blizini zgrade suda, pritvornog centra i rektorata Prištinskog univerziteta. Prema dosadašnjim informacijama, povređenih nema, a stanari zgrade su evakuisani, potvrdio je za KoSSev zamenik regionalnog direktora Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. Gust dim i plamen dižu se iznad ovog dela grada. U ovim trenucima vatrogasci  pokušavaju da požar strave pod kontrolu.

Prema nepotvrđenim informacijama, požar je izbio na poslednjem spratu jedne od zgrada u samačkom bloku i zahvatio je najmanje jedan stan. 

"Uzrok požara za sada nije poznat. Na tome će raditi vatrogasni inspektor i više detalja imaćemo nakon istrage," rekao je Hoti. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.