Glumci gračaničkog amaterskog pozorišta u Prokuplju: Publika oduševljena glumom

Glumci Amaterskog pozorišta "Janićije Popović", Doma kulture "Gračanica" – sinoć su u dvorištu Gimnazije u Prokuplju izveli predstavu "Kući". Mladi glumci nastupili su na pozorišnom festivalu "Beskraj 10 kvadrata". Za najbolju glumicu šeste festivalske večeri stručni žiri proglasio je Teodoru Ivanović koja igra jednu od uloga upravo u predstavi "Kući".

Ovaj pozorišni komad, poznate ruske dramske spisateljice, Ljudmile Razumovskaje, opisuje sudbinu dece bez roditelja, njihov život pun siromaštva i kriminala, u svetu gde je moguće preživeti samo zahvaljujući prostituciji, prosjačenju i krađi.

Uprkos ozbiljnoj temi predstave, umetnički direktor festivala, Zoran Cvetković, zadovoljan je, kaže, kako su mladi glumci odigrali ovu "tešku i zahtevnu predstavu".

FOTO: Publika na nogama, aplauz za gračaničke mlade glumce"Sudeći prema aplauzima publike, smatram da su prepoznali temu i da im se svidela," rekao je takođe.

Upravnik Varoškog pozorišta "Histrion" iz Prokuplja, Miroljub Mirović Facir, kaže da je bio u dilemi da li će mališani moći da iznesu predstavu.

"Ali sada, nakon odgledane predstave, smatram da su u tome uspeli da i da su ušli u suštinu samog teksta," kaže Facir.

"Beskraj 10 kvadrata" je takmičarskog karaktera. Festival je počeo 23. jula i traja do 2. avgusta. Organizator je pozorište "Histrion". Pored profesionalnog žirija, koji čine Dragana Jovičić Jović, Dragoslav Krivokapić i Slađana Drašković – takmičarske predstave ocenjuje i tajni žiri iz senke, koji je u publici. Dodeljuju se nagrade – Najgolem Histrion, Pogolem Histrion i treća – Golem Histrion.

Gostovanje predstave "Kući" na festivalu "Beskraj 10 kvadrata" pomogla je opština Gračanica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.