Kosovska Mitrovica: Pocepan plakat sa Vučićevim likom

Dan pred posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, u Severnoj Mitrovici iscepan je bilbord sa njegovim likom. Ovaj plakat je postavljen 10. novembra kada je najavljeno da će Vučić 14. decembra posetiti Kosovo i Metohiju, što se tada nije desilo. Tada su postavljeni slični plakati na bilbordima širom Kosovske Mitrovice, ali i centralnog Kosova i kosovskog Pomoravlja.

"Dobrodošao predsedniče Vlade. Poseta Predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića AP KiM, decembar 2014", pisalo je na sada već pocepanom bilbordu.

Sa bilborda visi polovina plakata sa likom srpskog premijera. Građani Kosovske Mitrovice prolaze, uglavnom neprimećujući, ali su česti i oni koji zastaju, smeju se i komentarišu – "Gle, pocepali Vučića!"

Danas je u Kosovskoj Mitrovici, pred proslavu Srpske Nove godine, otvorena i Ulica otvorenog srca, te su mnogi građani svoju decu poveli u šetnju.

Srpski premijer će sutra prvi put, posle parlamentarnih izbora Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, posetiti Pasjane, Štrpce i Gračanicu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.