Kosovska Mitrovica: Memorijalna izložba slika Ljubiše Tanaskovića

Memorijalna izložba slika pod nazivom „Svet moje slike“ akademskog slikara iz Prištine, Ljubiše Tanaskovića biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

U likovnim krugovima Tanasković je ostao upamćen kao dugogodišnji direktor Galerije umetnosti u Prištini čiji je rad unapredio. Tada su u Prištini organizovane izložbe Miće Popovića, Save Šumanovića, Aleksandra Cvetkovića, Božidara Damjanovskog, Dragana Mojovića, kao i svih značajnijih umetnika sa Kosova i Metohije.

Ova izložba je do sada prikazana u Kući Đure Jakšića u Beogradu, a potom u Galeriji Doma kulture u Gračanici.

Memorijalnu izložbu slika Ljubiše Tanaskovića, organizovala je njegova supruga Mirjana Tanasković u saradnji sa prijateljima i kolegama koji su poštovali njegov rad.

Ljubomir Ljubiša Tanasković, rodom je iz Sredske kod Prizrena. Diplomirao je u grupi za likovnu umetnost na Višoj pedagoškoj školi u Prištini, zatim diplomirao na Nacionalnom fakultetu lepih umetnosti u Lionu u Francuskoj i iste godine u Marseju dobio zvanje „specijalista likovne umetnosti“. Magistrirao je na Fakultetu umetnosti u Prištini.

Ova izložba će u Galeriji biti otvorena do 15. maja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.