Kosovska Mitrovica i Zvečan: Vodosnabdevanje normalizovano

12:30 – Vodosnabdevanje normalizovano

Domaćinstvima u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu upravo je puštena voda, za KoSSev je potvrdio JP "Ibar Vodovod", Miodrag Ralić. 

09:20 – Vode i dalje nema: Cisterne sa tehničkom vodom u gradu

Iako je prethodno za jučerašnji dan najavljena mogućnost uspostavljanja vodosnabdevanja, to se, ipak, nije dogodilo. Glavna cev koja je pukla u neposrednoj blizini glavnog Ibarskog mosta sa južne strane – zamenjena je, ali voda nije puštena iz, kako je za KoSSev potvrdio direktor JP "Ibar Vodovod" Miodrag Ralić – tehničkih razloga. 

Nedostaje odgovarajuća spojnica za ovu cev – objasnio je. 

Za to vreme JP Ibar Vodovod, uz pomoć vatrogasne jedinice i JKP Standard institucije od prioriteta snabdevaju tehničkom vodom, a od jutros su u gradu i mobilne cisterne za snabdevanje građanstva. 

I dok je jedna parkirana u blizini Poleta, ostale će tokom dana menjati lokaciju, te će građani u različitim delovima grada biti u mogućnosti da se snabdeju tehničkom vodom.

Da li će i kada vodosnabdevanje biti normalizovano, ovog puta, Ralić nije mogao da potvrdi, napominjući da je imao očekivanja i za jučerašnji dan, a da se to, usled nove tehničke komplikacije – nije dogodilo.

Domaćinstva u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu treći dan su bez vode. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.