Kosovska ambasadorka Vljora Čitaku na večeri sa Donaldom Trampom u Beloj kući

Vljora Čitaku, Donald Tramp
Foto: Fejsbuk, Vljora Čitaku

Kosovska ambasadorka u Njujorku, Vljora Čitaku (Vlora Citaku) sastala se na večeri u Beloj kući sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Sa Trampom je razgovarala „o neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima kroz koje Kosovo prolazi“.

„Imala sam čast i posebno zadovoljstvo što sam sedela uz predsednika Sjedinjenih Američkih Država, gospodina Donalda J. Trampa (Donald J.Trump) na večeri u Beloj kući. Predsedniku Trampu sam rekla da u našoj sekularnoj državi postoji kultura tolerancije i harmonije među religijama. Takođe, detaljno sam ga upoznala i sa izazovima sa kojima se na Kosovu trenutno suočavamo kao i o neophodnosti direktnog učešća Sjedinjenih Američkih Država u važnim procesima kroz koje prolazi naša nova država. Večeri su prisustvovali visoki zvaničnici američke administracije, potpredsednik Pens (Pence), sekretar odbrane Šanahan (Shanahan), kao i sekretar Trezora Mnučin (Mnuchin), ambasadori itd.“, napisala je Čitaku u svojoj objavi na Fejsbuku.

Čitaku, koju je kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio da u Njujorku zastupa interese Hašima Tačija, ne Kosova, priliku da razgovara sa američkim predsednikom o „neophodnosti direktnog učešća SAD u važnim procesima“ dobila je u jeku brojnih izjava i insistiranja kosovskih zvaničnika da se SAD uključe u proces dijaloga između Beograda i Prištine, a koje su posebno učestale nakon sastanka održanog u Berlinu krajem aprila.

Povezani članci:

Tači iz Tirane: Odlaganje postizanja sporazuma produbljuje jaz između Kosova i Srbije

Tahiri: Tači manipuliše, koordinacija između SAD i Nemačke na samitu u Berlinu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.