Kosovska Agencija za privatizaciju uzela pod kontrolu kompleks „Rajska Banja“

    FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

U međuvremenu Kosovska agencija za privatizaciju dala je izjavu za Kohu, da potvrdi da se radi o objekltu u vlasništvu Trepče. I pitanju je Trepča standard, čiji je objekat, kako navodi KAP, bio renoviran bez prethodne dozvole ove agencije. Agencija za privatizaciju je prethodno pokušala da pronađe lica koja su koristila objekat koji je renoviran, ali u tome nije uspela.

„Kosovska policija je ponudila pomoć KAP nakon zahteva za stavljanje pod upravu objekata doo Trepča Standard u Banjskoj. Zemljište i bivši objekat (renoviran bez dozvole od strane lica nepoznatog KAP-u) vlasništvo su N.Š. Trepča Standard, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, koja je pod nadležnošću KAP-a. Kako KAP do sada nije imao pristup tom delu, nakon stvaranja uslova i pristupa i saznanja da je u ovim objektima bilo i nelegalnih aktivnosti, KAP je uz pomoć policije stavio imovinu pod svoju upravu. Pre nego što su ove mere preduzete, KAP je pokušala da stupi u kontakt sa strankama koje su do sada koristile ove objekte, ali nije uspela da ih identifikuje niti kontaktira“, kaže se u odgovoru KAP-a Kohi.

Uz asistenciju Kosovske policije regiona Sever, u kompleks „Rajska Banja“ u selu Banjska, pre nešto manje od sat vremena, ušli su službenici kosovske Agencije za privatizaciju i uzeli ga pod kontrolu.

Oni su, prema još uvek nezvaničnim informacijama, na ovom kompleksu promenili bravu i trenutno unutra vrše evidenciju.

Kako KoSSev nezvanično saznaje Agencija za privatizaciju sprovela je ovu akciju u prisustvu osoblja hotela, a koji su poslednjih dana boravili u ovom objektu, ali nisu pružali usluge.

Kosovska agencija za privatizaciju u svom poslednjem saopštenju od pre četiri dana, u nizu odluka koje su doneli, a koje su se ticale i privatizacije kao i likvidacije društvenih preduzeća, nisu specifikovali o kakvim se sve odlukama radi, osim razgovora o preduzeću Brezovica. Na naš imejl sa pitanjima još uvek nisu odgovorili, osim da su primili zatev i da sačekamo na odgovor.

Inače, od 24. septembra kada je u ovom selu došlo do oružanog sukoba Srba i Kosovske policije – kompleks „Rajska Banja“ nije u funkciji.

U nekoliko navrata, nakon pomenutog sukoba, u njemu je policija vršila pretrese.

Inače, radi se o objektu novijeg datuma, jednom od omiljenih odmarališta i lečilišta na Severu, koji je izgrađen fondovima Republike Srbije.

Gradnja objekta započela je 2015. godine a otvoren je 2019. Prema ranijim potvrdama srpskih institucija, objekat Garni SPA hotela površine 1227 metara kvadratnih smeštajnog je kapaciteta u formi četiri apartmana i jedanaest dvokrevetnih soba, uz prateće sadržaje (hol, recepcija, lobi, restoran, prihvatna kuhinja, sanitarni blok, vertikalna i horizontalna komunikacija, tehnički prostor).

Vrednost projekta je bila najavljena oko 121 miliona dinara, potvrdio je tada predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević. Novoizgrađeni kompleks nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, tada je ocenio kao „novu eru“ za čitav Banjski kraj u turističkom i privrednom smislu.

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.