Vučić: Da se ne lažemo, ključno da ne pokleknemo oko članstva Kosova i Metohije u UN

Da sačuvamo zemlju! Da ne pokleknemo po pitanju Kosova i Metohije, pre svega članstva u Ujedinjenim Nacijama, jer da se ne lažemo, to je ključna stvar, poručio je večeras Aleksandar Vučić.

U studiju RTS, u detaljnijim pričama o situaciji sa formiranjem nove vlasti, odnosno mogućnosti novih izbora, između je izneo delove nečeg što je situacija u vezi sa Kosovom:

„Da vidimo možemo li nekako da sačuvamo i zaštitimo nečim i na neki način Dalibora Jevtića sa Kosova i Metohije, kojeg danas goni Azem Kurtaj koji je upucao Miloša i drugog malog Stefana Jovanovića na Badnji dan, a tuži ga zato što je on rekao da je to bio pokušaj ubistva“.

Upravo kada je u pitanju Kosovo i Metohija, predsednik vidi mnogo kafanskih junaka.

„Ima mnogo onih koji – ‘ma priznaj odmah! To mi se sviđa!’ Pa pusti to šta ti se sviđa! Daj da se borimo za zemlju svakog dana, da izvučemo najviše što možemo, da izgubimo najmanje što moramo i da guramo zemlju napred ka svim ovim velikim rezultatima!“

Šta je još kazao, čitajte u:

Vučić o traženju krivca za Banjsku sa zapada: Ćerku kara, snaji prigovara!

I zbog toga je važan pokret koji još nije formirao, osim što ga najavljuje već godinu dana.

Predsednik traži podršku za Srbiju.

Kako je ranije najavio, očekuje poziv za Brisel ove nedelje i nada se rešenju za situaciju oko dinara na Kosovu. Još uvek nije spominjao ovu temuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.