Podignuta optužnica protiv 14 pripadnika KP, slučaj ubistva policajca na privatnoj zabavi 2022.

FOTO: Osnovno tužilaštvo Priština

Osnovno Tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnice protiv četrnaest službenika Kosovske policije. U pitanju je slučaj ubistva njihovog kolege policajca. Međutim, četrnaestorica se terete za izazivanje opšte opasnosti, upotrebu oružja i neprijavljivanje krivičnih dela, dok je sudski proces osumnjičenom za ubistvo u toku.

Prema navodima tužilaštva, dana 18.02.2022.godine, oko 22.00 časa, petnaest kosovskih policajaca organizovalo je privatnu zabavu u vili u selu Zlatare u Prištini. U toku večeri, došlo je do pucnjave na terasi vile.

Prema saopštenju KP, potom i PIK-a od 19. februara 2022, „slučajno“ je upucan jedan od njih koji je kasnije podlegao povredama.

Tokom ovog incidenta, pripadnici Kosovske policije nisu bili na dužnosti, ali su koristili službeno oružje, navode iz tužilaštva.

Kosovski policajci F.A., E.I., B.M., E.TH. i G.T. optuženi su za krivično delo „Upotreba opasnog oružja ili oruđa“.

Krivično delo „Nanošenje opšte opasnosti“ na teret se stavlja okrivljenima F.A., E.I., B.M., E.TH. i G.T., koji su izazvali veliku opasnost po živote prisutnih lica.

Dok optuženi A.B., K.B., A.M., A.A., A.Z., I.S., RR.A., V.RR. i A.M., nisu prijavili navedena krivična dela, pa su počinili krivično delo „Neprijavljivanje krivičnih dela, odnosno njihovih počinioca“, navode iz tužilaštva.

Tužilac je po podizanju optužnice, predložio sudu da okrivljeni budu proglašeni krivim i kažnjeni po zakonu za krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Zakletva za pravdu, koja prati ovaj slučaj, javlja da je u Prištini već u toku sudski proces za ovu tragediju. F.M. je optužen da je u dnevnoj sobi u kojoj se odvijala zabava „sa predumišljajem“ ubio pripadnika Kosovske policije L.X.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.